MANCHESTER UNITED CÂȘTIGĂ CLAR EUROPA LEAGUE, ÎNVINGÂND AJAX AMSTERDAM CU 2-0

Aseară, pe „Friends Arena” din Stockholm, Manchester United, antrenată de Jose Mourinho a învins fără probleme tânăra si neexperimentata echipă Ajax Amsterdam.

A fost un joc între experiența unei echipe condusă de cel mai pragmatic antrenor, Jose Mourinho,si exuberanța tinereții, uneori naive, a echipei olandeze. ” The Special One” a prezentat o formație foarte bine asezată în teren, care nu a lăsat niciun culoar sau vreo posibiltate de dezvoltare ofensivă foarte talentaților fotbalisti olandezi. Toate încercările acestora de a străpunge apărarea adversă prin pătrunderi individuale  erau sortite eșecului, senzatia fiind de ” măcinare în gol”.

În față , englezii l-au așezat pe Rashford, un tânăr atacant de mare viitor, care a chinuit apărarea , deasemenea foarte tânără, a lui Ajax. Merită subliniată prestatia olandezului de 17 ani, De Ligt, cu un joc mult mai matur decat îi permitea vârsta. În minutul 18 Pogba prinde un sut de la 20 de metri, Sanchez ( Ajax ) îi schimbă puțin traiectoria, destul ca portarul să fie surprins si Manchester United conducea cu 1-0. De aici încolo, meciul nu a mai prea avut istoric. Mourinho si-a dispus echipa într-o apărare impenetrabilă, în ciuda zbaterilor fără șansă ale tinerilor olandezi.

Golul al doilea a căzut în minutul 48, când la un corner bătut de Mata, Mkhitaryan a prelungit în poartă, cu o execuție de efect, șutul cu capul al unui coechipier. De la 2-0 soarta partidei era decisă, cu toate încercările formatiei olandeze.

Manchester United câștiga astfel , absolut meritat, Europa League, adaugând acest trofeu Supercupei Angliei si Cupei Ligii Engleze, trofee câștigate în acest an competițional. Echipa engleză va juca în această toamnă în grupele Ligii Campionilor.

 

Șerban Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This