Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au vizitat Cetatea Vatican

0
213

Joi, 10 noiembrie 2022, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au vizitat Cetatea Vatican.

La intrarea în Palatul Apostolic, Custodele Coroanei și Principele Consort au fost întâmpinați de reprezentanții Prefecturii Casei Pontificale și conduși în Biblioteca privată, unde au fost primiți de către Sanctitatea Sa Papa Francisc., se precizează pe pagina de Facebook  a Familiei Regale a României. Majestatea Sa și Principele Radu au avut un dialog cu Sfântul Părinte, în cadrul unei audiențe private.

La finalul întâlnirii, Sfântul Părinte a salutat delegația română, formată din doamna Adina Lovin, Însărcinat cu Afaceri ad interim al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun, ES dl Andrew Popper, președintele Consiliului Regal, și dl Traian Sârcă, cancelarul Casei Majestății Sale.

Custodele Coroanei a oferit Suveranului Pontif o colecție de gravuri realizate de maestrul Ștefan Câlția, 96 de lucrări omagiind cei 96 de ani de viață ai Regelui Mihai I. De asemenea, Papa Francisc a primit din partea Familiei Regale a României o farfurie jubiliară replică a unei farfurii oferite de Împăratul Napoleon al III-lea Regelui Carol I. Sanctitatea Sa a oferit Majestății Sale o gravură în porțelan reprezentând Bazilica Sfântul Petru și o colecție de șapte volume din bibiloteca personală cuprinzând cugetări și învățături ale Sfântului Părinte adresate tinerilor.

Custodele Coroanei, Principele Consort și delegația regală română au vizitat apoi Palatul Apostolic și Capela Sixtină.

Însoțiți de Jandarmeria Vaticană, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au vizitat apoi Grădinile Vaticanului, iar în încheiere s-a recules în Bazilica Sfântul Petru.

Foto:Facebook/Familia Regala a Romaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.