Liderul USR, Cătălin Drulă, despre accidentul din Pasajul Unirii: „Fără poarta de gabarit ucigașă, toți pasagerii din autocarul grecesc ar fi trăit și azi”

0
158
Processed with MOLDIV

„Incidentul de azi din Pasajul Unirii demonstrează un lucru clar: fără poarta de gabarit ucigașă, toți pasagerii din autocarul grecesc ar fi trăit și azi, teferi și nevătămați.

Camionul, care este, din informațiile disponibile, mai înalt decât acel autocar, a mers câteva sute de metri până când a atins plafonul, provocând un incident marginal fără victime.

Atât camionul, cât și autocarul grecesc au intrat în Pasajul Unirii prin același acces. Singura diferență este lipsa porții de gabarit, care a fost dărâmată de autocarul elen și nu a fost montată înapoi.

Înălțimea camionului este 3,72 metri, conform comunicatului oficial al Brigăzii Rutiere. Modelul de autocar Mercedes Travego O580, cel implicat în accidentul mortal din decembrie, are 3,71 metri (cf. surse publice).

O persoană a murit în decembrie. Alte trei au fost spitalizate în stare gravă și alte 20 au avut răni mai ușoare. Totul, dintr-o nepăsare a Primăriei Sector 4 de a construi soluții de avertizare SIGURE pentru oameni. Și, bineînțeles, pentru că primarul Daniel Băluță a ținut să pună floricele pe pereți”, a scris Cătălin Drulă pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.