Legea pensiilor a fost adoptată de Senat! Alina Gorghiu: „Ne vom asigura să avem creștere economică, să existe resurse financiare pentru creșterea tuturor pensiilor”

0
103

Noua lege a pensiilor a fost votată în Senat, iar premierul a cerut ca noua lege a pensiilor să fie votată de parlament până pe 20 noiembrie.

„Eu și colegii mei din Partidul Naţional Liberal susținem familia și drepturile femeilor și în noua lege a pensiilor. Am votat-o azi la Senat.

Este o lege bună pentru pensionari, dar mai ales pentru femeile care nasc şi cresc copii.

– Ele vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 6 luni pentru fiecare copil, până la cel mult 3 ani și 6 luni în cazul celor care au născut și crescut șapte sau mai mulți copii.

– Reducerile se vor aplică și în cazul femeilor care au adoptat copii.

– Concediul de creștere a copilului va fi considerat perioadă contributivă.

Vă spun însă de pe acum că ne vom asigura să avem creștere economică, să continuăm investițiille, să existe resurse financiare pentru creșterea tuturor pensiilor. Condiția PNL: mărim pensiile, dar nu și taxele!

Îmi doresc tare mult ca bunicii și părinții noștri, aflați acum la pensie, să nu mai aibă grija zilei de mâine. Să nu se mai întrebe de ce persoane care au avut aceeași funcție, aceeași perioadă lucrată, aceleași studii beneficiază de pensii diferite.

E nevoie de această lege, e nevoie de un sistem echitabil de pensii și pensii corect calculate pe baza contributivității!”, a precizat Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.