Judeţul Braşov are elicopter SMURD. Şeful DSU, Raed Arafat: „Nu pot decât să fiu mândru de ce am realizat cu toţii împreună”

0
221

„Astazi, alaturi de domnul ministru Lucian Bode, am participat, la sediul Aeroportului International Brasov, la operationalizarea celui de al 10-lea elicopter SMURD din tara”, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

” Elicopterul nou, primit in cursul anului trecut, va deservi o zona larga de aprox. 25000 km patrati, care include mai multe statiuni montane, fiind dotat si cu troliu pentru operatiunile de salvare montana.

Colegii medici si asistenti din cadrul UPU-SMURD Brasov si Sibiu vor deservi acest elicopter alaturi de pilotii de la Insp. General de Aviatie din cadrul MAI si in colaborare cu colegii de la Salvamont si Serviciile de Ambulanta din zona.

Cand ma gandesc ca in 1997 lucram cu un singur elicopter inchiriat la Mures, fabricat in anii 60, iar acum avem zece puncte de salvare aeriana dotate cu ultima generatie de elicoptere amplasate la Mures, Bucuresti, Iasi, Constanta, Craiova, Arad, Galati, Jibou, Caransebes si Brasov, urmand ca in cursul anului viitor sa operam al 11-lea elicopter la Campulung Moldovenesc, nu pot decat sa fiu mandru de ce am realizat cu totii impreuna.

Cele 9 elicoptere operationale pana acum au zburat in cursul acestui an aproape de 6000 de ore de zbor, executand 4685 de misiuni, transportand 4201 pacienti, printre care si copii nou-nascuti aflati in state critica.

Le multumesc tuturor celor implicati si le urez colegilor care vor deservi acest elicopter “CER SENIN” !”, a încheiat Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.