Joe Biden, vizită în Israel: Nu sunteţi singuri! Statele Unite sunt alături de voi în apărarea acelei libertăţi

0
171

Joe Biden, a sosit miercuri dimineaţa pe aeroportul din Tel Aviv, unde a fost primit de Netanyahu şi de preşedintele israelian Isaac Herzog.

„Acesta va fi un război diferit, pentru că Hamas este un inamic diferit. În timp ce Israel încearcă să minimizeze numărul de victime colaterale, Hamas încearcă fix opusul. Hamas vrea să omoare cât mai mulţi israelieni şi nu ţine cont de vieţile palestinienilor. În fiecare zi fac o crimă dublă de război. Ţintesc civilii noştri în timp ce se ascund în spatele civililor lor şi astfel îi folosesc ca scuturi umane. Noi am văzut care este costul (…) Israel atacă ţinte teroriste. Din păcate există victime între civili. Israel va face tot ce este posibil pentru a ţine civilii în siguranţă. Continuăm să le cerem să se mute în zone sigure sau să continue să lucreze cu dumneavoastră, domnule preşedinte, pentru a se asigura că cerinţele minime sunt întrunite şi vom continua să lucrăm împreună pentru a ne scoate ostatecii din această situaţie” a spus Netanyahu, conform stiri.tvr.ro.

„Dacă ne uităm la ceea ce a făcut Israel şi ceea ce a făcut Palestina, ceea ce a făcut în special Hamas, este aproape de neimaginat. De aceea acest cabinet este reunit aici. Şi vreau să ştiţi un lucru: Nu sunteţi singuri! Încercăm să evităm o tragedie în rândul civililor nevinovaţi. Acum 75 de ani, fondatorii statului Israel au spus că această naţiune va fi una bazată pe „libertate, justiţie şi pace”. Statele Unite sunt alături de voi în apărarea acelei libertăţi, în căutarea acelei justiţii şi în sprijinul acelei păci” a spus Joe Biden.

Foto: Haim Zah, GPO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.