”Ion”, un sistem de inteligență artificială, este noul consilier al premierului Nicolae Ciucă

0
311

Nicolae Ciucă l-a prezentat, miercuri, înainte de ședința de Guvern, pe noul său consilier onorific. Este vorba de o inteligență artificială ce a primit numele de „Ion”, scrie stiri.tvr.ro.

 „Avem astăzi o ”surpriză” care nu aparține Guvernului, ci aparține unor români care au avut o inițiativă de apreciat. Guvernul României marchează o premieră la nivel național și internațional pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care folosește inteligență artificială, numele lui este `Ion` și vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei ”noi” un proiect care va primi rolul de consilier onorific al Guvernului. Apreciez că rolul ei este să ne ajute pe noi să putem să îi ajutăm mai bine pe cetățenii români, informând guvernul României în timp real cu propunerile și dorințele românilor”, a declarat Ciucă.

Premierul a mai spus că este vorba despre un proiect 100% românesc, „o inițiativă a unor cercetători și profesori români, cei mai buni din domeniu, care nu au vrut decât să dea o voce românilor”.

Sistemul, a adăugat el, „folosește inteligența artificială pentru a capta rapid și automat părerile, opiniile românilor, doleanțele lor, folosind informațiile disponibile în spațiul public”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.