fbpx
21.1 C
București
duminică, august 14, 2022

Institutul Inimii din Cluj-Napoca este în Grevă de două zile! Care sunt nemulțumirile?

Trebuie citit

- Publicitate -
Angajații Institutului Inimii din Cluj au declanșat, miercuri dimineață, o grevă spontană, nemulțumiți de noua lege a salarizării și de noul regulament al sporurilor, anunță deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, într-o postare pe Facebook. Managerul Institutului Inimii, Florin Crişan, a declarat, pentru Agerpres, că o parte dintre salariaţi au primit venituri reduse.

„Au intrat în grevă peste 70-80 de persoane. E vorba de personal medical care în această lună a primit partea de salarii fără a se aplica deocamdată regulamentul nou de sporuri. În condiţiile în care noi avem un procent de 21% nu reuşim să ne încadrăm în acest procent alocat de minister şi pentru moment am acordat doar salariile, fără a aplica regulamentul. Încercăm prin discuţii cu ministerul să obţinem un procent mai mare. Sunt categorii de personal care, prin aplicarea acestui regulament şi coroborat cu cuantumul sporului alocat nouă, pierd de la venituri”, a declarat Florin Crişan.

De două zile, angajații Institutului Inimii protestează în fața instituției. Aceștia au explicat, pentru Monitorul de Cluj, punctual, care sunt doleanțele lor.

 „1. Nu sunt bani pentru acordarea sporurilor, Ministerul a trimis un plafon de 21%, care este insuficient pentru ca toate categoriile de personal să își primească banii.2. Infirmierele, brancardierii, îngrijitoarele nu au salariul mărit conform noii legi, 153/2017 și ei pleacă acasă cu bani mai puțini.

3. Sporurile de tură și sâmbetele, duminicile sunt plătite luându-se în considerare salariul de bază din ianuarie 2018, ceea ce nu e corect pentru că vom fi aproape în aceeași situație ca în perioada guvernului Boc când sporurile erau calculate la un salariu mai mic decât cel de bază.

4. Secțiile de Terapie Intensivă din Institutul Inimii, având în vedere că îngrijesc nou născuți, operați pe cord, precum și adulți pentru a căror îngrijire e depus un efort fizic și psihic în plus, susținut, față de alte categorii de terapie intensivă, aceste secții vor un spor de 75% aplicat la noul salariu de bază”, a transmis Claudia Feurdean, liderul sindicatului „Solidaritatea”.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Ultimul articole