fbpx
9.9 C
București
miercuri, martie 22, 2023

Incendiu puternic în parcul Tetarom din Cluj-Napoca. Două persoane au ajuns la spital cu arsuri

Trebuie citit

- Publicitate -

Un incendiu a izbucnit sâmbătă, 24 septembrie în Parcul Industrial Tetarom din Cluj-Napoca, doi bărbaţi fiind transportaţi la spital cu arsuri.

Incendiu puternic în parcul Tetarom din Cluj-Napoca. Două persoane au ajuns la spital cu arsuri

Clujenii au primit la ora 7.09 un mesaj de Alertă. care anunță că este un ”Incendiu hală în mun. Cluj-Napoca în parcul tetarom 1 (Taietura Turcului) cu degajări mari de fum. Pentru asigurarea protecției rămâneți pe cât posibil în incinte, închideți geamurile și nu vă expuneți la fum. Respectați recomandările pompierilor ISU Cluj”. 

Potrivit ISU Cluj, pompierii din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Cluj-Napoca au intervenit sâmbătă dimineaţă la un incendiu care a cuprins celula electrică a unei hale situate în Parcul Industrial Tetarom.

Apelul de urgenţă a venit la ora 10,44, iar la faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, o autoscară şi două echipaje SMURD de terapie intensivă.

Pompierii clujeni au precizat că în acea hală este posibil să fie mai multe firme. 

ISU Cluj precizează că ”nu sunt informații până acum referitoare la existența unor elemente care prin natura lor să degajeze gaze toxice. S-a transmis mesaj Ro-Alert privind degajările abundente de fum către terminalele mobile din municipiul Cluj-Napoca și localitatea Baciu”.


”Incendiul a fost păstrat în limitele în care a fost găsit, manifestându-se la mai multe componente ale celulei electrice”, precizează sursa citată.

Doi bărbaţi de 48 şi 36 de ani au suferit arsuri, fiind transportaţi la spital. Ambii erau conştienţi şi cooperanţi.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de cercetare.

Agenția pentru Protecția Mediului Cluj spune că fumul degajat în urma incendiului nu a generat o poluare masivă.

Protecția Mediului Cluj a măsurat toxicitatea fumului degajat în urma incendiului din parcul Tetarom 1

ISU Cluj: Flăcările au fost lichidate în jurul orei 11, astfel încât o parte dintre forțele de intervenție s-au retras la bază.

Se lucrează în continuare la fața locului pentru stingerea focarelor care ard mocnit, respectiv mai multe stive de materiale de natură celulozică, care vor trebui desfăcute după ce se va putea asigura accesul în siguranță și se va putea înlătura structura metalică, deformată de căldură până la nivelul solului.

Până în acest moment nu s-au identificat în interiorul halei elemente sau materiale care să degaje gaze nocive, în urma arderii, iar mesajul de avertizare Ro-Alert a fost transmis către cetățeni, având în vedere cantitatea mare de fum degajată după izbucnirea incendiului, pentru a se putea proteja împotriva inhalării acestuia.

Cel mai probabil, fumul dens a fost favorizat de arderea izolației halei metalice, respectiv polistiren, care a fost adusă la punctul de aprindere de către temperaturile ridicate generate de arderea generalizată a materialelor celulozice și produselor de menaj depozitate în cantități mari acolo.

Referitor la cercetarea cauzei, deocamdată sunt în desfășurare operațiuni de stingere a focarelor, care încă ard mocnit, dar și pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului. Accesul în perimetrul halei rămâne deocamdată limitat, ceea ce împiedică avansarea cercetărilor privind stabilirea cauzei incendiului. Imediat ce accesul va fi sigur pentru forțele prezente la fața locului, cercetările vor avansa și vom transmite constările și către dvs.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole