Guvernul a analizat concluziile preliminare ale cauzelor tragicului accident petrecut în mina Jilț Sud

0
73

Un accident grav s-a produs în 17 ianuarie, într-o carieră minieră din Gorj, după ce o mașină plină cu muncitori s-a răsturnat. În accident au fost implicate 25 de persoane, dintre care 8 rănite și 3 decedate.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că în şedinţa de Guvern de joi, 26 ianuarie, au fost analizate concluziile preliminare ale accidentului.

„Am analizat în Guvern concluziile preliminare ale cauzelor tragicului accident petrecut în data de 17 ianuarie în mina Jilț Sud, când trei muncitori și-au pierdut viața și alții au fost răniți.

Pe baza controlului realizat la fața locului de Ministerele Energiei și Muncii, au fost luate primele măsuri administrative în acest nefericit accident, iar mai mulți directori și responsabili din Complexul Energetic Oltenia au fost demiși sau și-au prezentat demisia. Este nevoie să extindem controalele. Am cerut ca toate contractele de achiziţie de la Complexul Energetic Oltenia să fie verificare pentru a identifica motivele pentru care nu au asigurate oamenilor condiţiile normale de muncă.

De asemenea, am solicitat miniștrilor Energiei și Muncii să urmărească verificarea condițiilor de siguranță a muncii și implementarea tuturor măsurilor necesare pentru ca atât în Complexul Energetic Oltenia, dar și în celelalte unitățile de producție a energiei electrice să nu se mai întâmple evenimente tragice cum a fost cel petrecut în cariera de la Jilţ Sud.

Instituţiilor statului vor pune la dispoziția organelor de cercetare penală tot ceea ce este necesar, astfel încât cei care vor fi găsiți vinovați să suporte rigorile legii.

Fiecare trebuie să fie conștient de responsabilitatea pe care o are, indiferent de locul unde își desfășoară activitatea sau funcția pe care o ocupă”, a subliniat premierul Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.