fbpx
0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Fostul medic al lui Dinamo, furios pe Halep: Nu te mai da “contaminată” … substanța asta scumpă nu se pune în pufuleți sau franzelă!

Trebuie citit

- Publicitate -

Adrian Motoaca, medic sportiv, a comentat situația în care se află Simona Halep, după ce aceasta a fost suspendată pentru dopaj.

Fostul medic al lui Dinamo, furios pe Halep: Nu te mai da “contaminată” … substanța asta scumpă nu se pune în pufuleți sau franzelă!

Specialist în medicină sportivă, Adrian Motoacă a avut o reacție amplă pe pagina sa de Facebook după scandalul de dopaj în care se află Simona Halep: „Nu domnilor, nu doar Simona a greşit…greşiţi cu toții! Societatea românească e concepută aşa. Am văzut nenumăratele dezbateri pe tema celor 2 probe anti-dopping, dar niciuna nu a ajuns la chintesența faptului”.

Doctorul Motoacă e convins că cea mai bună jucătoare de tenis din România ar putea să renunțe la tenis în urma acestei suspendări și nu poate înțelege cum Simona Halep nu are un medic specialist în echipa sa.

„Simona ca un “românaş neaoş” a făcut ceea ce face fiecare dintre noi. Nu s-a informat, nu și-a ales calea singură, a fost sfătuită prost… alegând calea pierzaniei. De ce Simona la valoarea ei nu are în staff un medic specialist de medicină sportivă şi are un ORList ( nu sunt 100% sigur dar se poate verifica)?”.

Adrian Motoacă, fără milă cu Simona Halep: „Substanța respectivă e un produs sintetic… nu poate fi luat din aer precum viroza”

Adrian Motoacă nu înțelege de ce Simona Halep nu efectuează controale medicale la Institutul Național de Medicină Sportivă, precum ceilalți mari sportivi din România: „De ce Simona, în calitate de sportiv de top și de lot național nu trece pe la INMS (cum e normal pentru restul sportivilor de divizii naționale şi loturi naționale) să îşi facă vizitele medico-sportive, ci doar uneori să îşi ia vreo scutire medicală pentru “presupusele accidentări” (a se vedea doar cazul refuzului de a participa la lotul național în vederea pregătirii Olimpiadei)?”.

Declarațiile acide continuă, iar fostul doctor al lui Dinamo lansează acuzații grave la adresa Simonei Halep: „De ce Simona, deși depistată consecutiv la 2 probe, refuză să pună capul în pământ ştiind că medicaţia respectivă se dă numai în cazuri medicale grave de anemii severe sau la pacienții cu insuficiență renală gravă (vezi de exemplu persoanele dializate)?”.

Ba, mai mult, Adrian Motoacă e de părere că Simona Halep joacă teatru și nu poate ieși din această situație oricât ar încerca să se disculpe: „Dragă Simo, substanța respectivă e un produs sintetic… nu poate fi luat din aer precum viroza , nici din mâncare sau băutură, că nu e nimeni nebun să pună aşa ceva scump şi rar în franzela dobrogeană sau în pufuleți!

Nu te mai da “contaminată” că nu suntem într-un film prost apocaliptic! Stau şi mă întreb, oare vedetele mondiale Amstrong sau Bolt fiind prinşi dopați, aşa au reacționat, ori au pus capul în pământ?”.

Adrian Motoacă atrage atenția asupra modului în care sportivii din toate disciplinele încearcă „să fenteze sistemul”

Adrian Motoacă face și o radiografie a modului în care cluburile sportive și echipele de fotbal încalcă regulamentele: „Trăim într-o societate sportivă deprimantă… care mai de care să fenteze sistemul. Echipe de Liga 2-a sau a 3-a la fotbal care îşi pun vize în fals fără a duce sportivii la controlul de specialitate, asistență medicală la meciuri pe bani “negri” fără facturare sau chitanțe, cu fel de fel de medici generalisti sau medici de familie comunali, competiții sportive desfăşurate fără medic, echipe de Liga 1 care nu îşi permit să plătească serviciile medicale de specialitate (faceți dvs. un calcul, câți medici de medicină sportivă sunt angajați, pentru că acum vreo 5-6 ani am mai ridicat această problemă si la ultima socoteală erau doar vreo 3).

Vreti corectitudine, vreți performanță? Întrebările au răspuns, e în fața dvs.! SOCIETATEA ROMÂNA DE MEDICINĂ SPORTIVĂ. Medici specialişti cu pregătire dedicată sportului, care nu au loc de medici rezidenţi, medici generalişti, medici de familie sau alte specialitați care “se vând ieftin”… luând profesia şi locul de drept al unora care învață de 2 ori mai mult decât oricare enumerat mai sus ! Cu stimă, un oarecare medic specialist Medicină Sportivă….banalul dr. Adrian Motoacă!”, a concluzionat fostul medic al lui Dinamo pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Câți ani de suspendare din tenis riscă Simona Halep? Cariera ei se poate încheia drastic

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole