Florin Cîțu: „BNR dă mâine testul independenței de politic! Singura instituție din România care are ca obiectiv fundamental stabilitatea prețurilor este BNR”

0
204

„Singura instituție din România care are ca obiectiv fundamental stabilitatea prețurilor este BNR. În același timp este singura instituție care are și instrumentele să stabilizeze prețurile ACUM.

Prețuri stabile înseamnă o rată a inflației în jur de 2% pe an. Acum rata inflației este 16% și chiar BNR estimează că o să mai crească.

BNR anunță mâine decizia sa în ceea ce privește dobânda de politică monetară. Lucrurile sunt simple: dacă BNR prezintă un scenariu în care inflația continuă să crească peste nivelul estimat anterior, atunci BNR nu și-a făcut treaba. Altfel spus, trebuie să crească dobânzile rapid până la cel puțin 11%, atât cât este estiamat CORE2.

Mâine este o zi crucială pentru bunăstarea românilor. BNR a așteptat, foarte mult și degeaba, responsabilitate din partea MF-PSD. MF-PSD nu o să scadă deficitul bugetar.

BNR trebuie să se gândească la români și să facă totul că rata inflației să scadă acum. Românii sărăcesc în fieacare zi din cauza inflației psd-iste.

Dacă iar împinge vârful inflației în viitor, atunci BNR îi abandonează pe români și nu vrea să supere politicul. Sper ca BNR să nu uite că, atât mandatul său, cât și cel al politicienilor, este dat de români. Iar rata inflației mare, inflație psd-istă, îi afecateaza pe toți românii și cel mai mult pe cei săraci.

Trece BNR testul de mâine?”, a scris Florin Cîțu pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.