Florin Cîţu: „Băncile înăspresc condițiile de creditare iar cererea de credite pentru locuințe deja a scăzut”

0
221

Băncile înăspresc condițiile de creditare iar cererea de credite pentru locuințe deja a scăzut, scrie Florin Cîţu pe pagina de Facebook.

BNR – Sondaj privind creditarea companiilor nefinanciare și a populației – Trimestrul II 2022, August 2022:

„Pentru T3 2022, băncile anticipează continuarea ÎNĂSPRIRII STANDARDELOR de creditare pentru împrumuturile acordate sectorului real.

Din perspectivă sectorială, percepția băncilor față de riscul de credit asociat companiilor nefinanciare a continuat să se DETERIOREZE. Băncile au evaluat 7 dintre cele 10 sectoare ca fiind semnificativ mai riscante în T2 2022 față de trimestrul anterior. Sectorul energetic rămâne considerat de către acestea cel mai riscant, pentru al cincilea trimestru consecutiv.

În ceea ce privește cererea de credite, băncile au indicat o evoluție mixtă în T2 2022. Astfel, în cazul populației, instituțiile de credit au apreciat că cererea de credite pentru locuințe S-A CONTRACTAT, în timp ce cererea de credite pentru consum a înregistrat o creștere.

Pentru T3 2022, este anticipată CONTINUAREA REDUCERII CERERII DE CREDITE PENTRU LOCUINȚE, concomitent cu o menținere constantă a cererii de credite pentru consum.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.