E CRIZĂ în spitalele din Austria din cauza lipsei de personal medical. Pacienții disperați imploră medicii să primească MITA…

Este criză uriașă în spitalele din Austria din cauza lipsei de personal medical! Pacienți în stare gravă așteaptă cu disperare operații importante, iar situația este atât de dramatică încât bolnavii au ajuns să implore medicii să accepte mita de sute de euro doar ca să îi trateze. Cele mai mari probleme sunt chiar în Capitală, la Spitalul General din Viena. 

E CRIZĂ în spitalele din Austria din cauza lipsei de personal medical. Pacienții disperați imploră medicii să primească MITA…

Ar mai fi nevoie de 200 de asistente chiar în Spitalul General din Viena. Probleme există însă în mai multe spitale din Austria, iar acolo sunt câteva mii de cadre medicale care au ajuns chiar la vârsta de pensionare. 

Medicii se plâng că sunt nevoiți că trebuie să facă o selecție a pacienților. Zilnic, ei trebuie să aleagă între pacienții pe care trebuie să-i trateze și cei pe acre să-i trimită acasă. 

Situația este gravă mai ales pentru bolnavii de cancer, care așteaptă pentru un tratament chiar și luni bune. Oricine nu are cancer sau este mai puțin urgent pentru o viitoare operație va trebui să aștepte chiar și mai mult de două luni pentru a ajunge pe masa de operație. 

Departamentul spune că acum pot exista timpi de așteptare mai mari și pot duce chiar la neglijarea sănătății pacienților.

Mai mult decât atât, medicii spun că se întâmplă în fiecare zi ca programările la operații să fie anulate în ultima secundă sau să fii trimis ca pacient direct acasă pentru că nu există o dată anume când ar putea să fie efectuată operația. 

Disperați, pacienții oferă acum medicilor bacnote chiar și de 100 sau 200 de euro în speranța că vor fi tratați.

Citeste si: Spitalele clujene care vor asigura permanența în perioada sărbătorilor de iarnă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This