Dorin Recean, premierul Republicii Moldova,în vizită la Bucureṣti. Nicolae Ciucă: „Republica Moldova va avea parte de tot sprijinul Guvernului României”

0
192

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova, a efectuat miercuri o vizită la Bucureşti, aceasta fiind prima sa deplasare oficială în străinătate de la preluarea mandatului.

Premierul Republicii Moldova a fost primit la Palatul Victoria de prim-ministrul Nicolae Ciucă, cei doi premieri susținând declarații de presă comune. Premierul României l-a asigurat pe Dorin Recean că Republica Moldova va avea parte de tot sprijinul Guvernului României:

„Republica Moldova va avea parte de tot sprijinul Guvernului României pentru îndeplinirea măsurilor ambițioase pe care noul Executiv de la Chișinău și le-a asumat în realizarea reformelor, în consolidarea economiei, a rezilienței și securității statului, precum și în avansarea parcursului european. I-am transmis aceste mesaje premierului Republicii Moldova, Dorin Recean, pe care am avut onoarea și plăcerea să îl primesc astăzi la Palatul Victoria, în prima vizită oficială efectuată în noua sa calitate.

În contextul încercărilor tot mai multe de destabilizare a Republicii Moldova, a tensiunilor din regiune, l-am asigurat pe omologul meu de susținerea de neclintit a României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în frontierele sale recunoscute la nivel internațional. Am reafirmat necesitatea de a accelera proiectele de interconectare în domeniul energiei electrice, deosebit de importante pentru asigurarea independenței energetice a Republicii și, privitor la agenda privind integrarea europeană a Republicii Moldova, am evidențiat sprijinul activ al României la Bruxelles și în relația cu statele membre, pe toate palierele legate de integrarea europeană.

Totodată, m-am bucurat să aflu că România a devenit al doilea investitor în Republica Moldova și acțiunile noastre viitoare vor viza, în continuare, folosirea oportunităților și potențialului de afaceri din ambele țări.

Urez succes noului guvern de la Chișinău și-l asigur că ușa Guvernului României rămâne permanent deschisă pentru colaborare!”, a transmis premierul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.