fbpx
0.2 C
București
duminică, februarie 5, 2023

Directorul CNAIR ridicat de DNA după ce a fost denunțat de patronul unei societăți din Arad. Este acuzat de luare de mită, fiind prins în flagrant

Trebuie citit

- Publicitate -

Directorul CNAIR a fost denunțat de Marius Cosma, patronul unei societăți din Arad

TIMISOARA. Operatiune anticoruptie la varful Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Romania. Unul dintre directorii CNAIR a fost ridicat de procurorii DNA de la Timisoara, in urma unui flagrant, tocmai de la Chisineu Cris, in Arad. A fost prins cu mita de 10.000 de lei in buzunar, reprezentand o a treia transa dintr-o intelegere. Directorul a fost saltat pe cand pe cand se intorcea de la o partida de vanatoare, la care mersese impreuna cu patronul unei firme care primea contracte de la CNAIR.

Florea Dascalu, sef al Directiei Intretinere Autostrazi si Drumuri Nationale, a fost retinut de DNA Timisoara pentru 24 de ore si dus in Arestul IPJ Timis. Acesta va fi prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru urmatoarele 30 de zile.

Procurorii DNA Timișoara au dispus, duminică, începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Florea Dascălu, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Acesta este acuzat că ar fi primit mită în valoare de 37.000 de lei de la administratorul unei firme pentru a-l ajuta să câștige lucrări de amenajare a drumurilor și de deszăpezire. Directorul Dascălu a fost prins în flagrant delict, sâmbătă, în momentul în care primea ultima tranșă de 10.000 de lei și bunuri de 5.000 de lei. El va fi dus în fața instanței, cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Procurorii DNA Timișoara l-au acuzat pe Florea Dascălu de luare de mită, trafic de influență, în formă continuată (7 acte materiale) și de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (5 acte materiale).

Potrivit ordonanței de reținere, în schimbul șpăgii pe care ar fi primit-o în perioada mai – 22 octombrie 2022, directorul din cadrul CNAIR ar fi promis ”să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a administratorului respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire)”.

În plus, Dascălu ar fi pus la dispoziția aceluiași administrator de firmă mai multe date nedestinate publicității, informații menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.

Anchetatorii anticorupție susțin că mita pe care ar fi primit-o directorul Dascălu ar fi fost dată în trei ”rate”. Prima, pe 7 mai – suma de 10.000 de lei și foloase necuvenite în cuantum de 2.060 de lei. A doua, suma de 10.000 de lei, ar fi fost achitată pe 12 iulie, iar ultima, în urma căreia a și fost prins în flagrant delict, a fost dată pe 22 octombrie și a constat în bani (10.000 de lei) și foloase necuvenite în valoare de 5.000 lei.

Potrivit informațiilor BihorJust, administratorul de firmă care i-ar fi dat banii lui Florea Dascălu și ar fi colaborat apoi cu DNA este Marius Iosif Cosma, patronul de 38 de ani al unei societăți din Arad. Așa cum BihorJust a dezvăluit la începutul lunii septembrie, Cosma este judecat, într-un alt dosar, pentru înșelăciune și fals, fiind acuzat că ar fi completat cu date nereale un bilet la ordin prin care a încercat să recupereze de la partea vătămată o sumă – 740.000 de lei – pe care considera că nu trebuia să i-o plătească. Cum firma parteneră nu avea banii necesari în cont, banca a raportat-o în Centrala Incidentelor de Plăți, măsură care a dus la blocarea conturilor societății și ale administratoarei acesteia. Procesul se desfășoară la Judecătoria Ineu, iar următorul termen e programat pe 1 noiembrie.  - Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole