Detașament român în misiune în Republica Centrafricană

0
324

European Union Training Mission din Republica Centrafricană (EUTM RCA) a fost instituită în aprilie 2016 pentru a contribui la reforma sectorului apărării din Republica Centrafricană, în cadrul unei reforme mai ample a sectorului de securitate, în strânsă coordonare cu alte misiuni internaționale de sprijin, anunţă MApN.

În perioada 07 – 15.02.2023, la sediul comandamentului din Bangui, a avut loc predarea – primirea drapelului national și a comenzii delegației române a celei de a 15-a rotație, de asemenea, din partea României, militarii străini au fost decorați cu “emblema de merit partener pentru apărare”.

Militarii români, sunt singurii, care în acest moment, oferă cursurile necesare pregătirii în cadrul consolidării capacităților Forțelor de Securitate Internă ale Republicii Centrafricane și Jandarmeriei Naționale, EUTM RCA, în coordonare cu EUAM RCA. Pe parcursul a 6 săptămâni, instructorii români de la Education Pillar vor asigura instruirea de bază în funcțiile administrative și de secretariat, pentru 30 de cursanți în facilitățile Kassaï Camp.

La crosul pe distanța de 5 km, organizat în vederea asigurării coeziunii membrilor țărilor contributoare la misiune și împreună cu reprezentanții altor organizații internaționale, din totalul de 37 de participanți la activitate, România, prin reprezentantul național, a ocupat locul 4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.