Descoperire revoluționară în medicină: Cancerul poate fi vindecat prin injectarea unui VIRUS

Un nou tip de terapie pentru cancer care folosește un virus banal pentru a infecta și a distruge celulele dăunătoare arată rezultate promițătoare în studiile preliminare pe oameni, spun oamenii de știință din Marea Britanie, potrivit BBC.

Descoperire revoluționară în medicină: Cancerul poate fi vindecat prin injectarea unui VIRUS

Cancerul unui pacient a dispărut, în timp ce tumorile altor pacienți s-au micșorat. Medicamentul este o formă slăbită a virusului herpesului labial, herpes simplex, care a fost modificat pentru a ucide tumorile.

Vor fi necesare studii mai ample și mai lungi, dar experții spun că injecția ar putea oferi în cele din urmă un colac de salvare pentru mai multe persoane cu cancer avansat.

Krzysztof Wojkowski, un constructor de 39 de ani din vestul Londrei, este unul dintre pacienții care au luat parte la studiul de siguranță de fază unu în curs, condus de Institutul de Cercetare a Cancerului și de Royal Marsden NHS Foundation Trust.

A fost diagnosticat în 2017 cu cancer al glandelor salivare. În ciuda intervențiilor chirurgicale și a altor tratamente la acea vreme, cancerul său a continuat să se dezvolte.
„Mi s-a spus că nu mai sunt opțiuni pentru mine și primeam îngrijiri paliative. A fost devastator, așa că a fost incredibil să mi se ofere șansa de a mă alătura experimentului”.

Injecțiile, administrate direct în tumoră, atacă și cancerul în două moduri: prin invadarea celulelor canceroase, făcându-le să se spargă și prin activarea sistemului imunitar. Aproximativ 40 de pacienți au încercat tratamentul ca parte a studiului. Unii au primit doar injecția cu virus numită RP2. Alții au primit și un alt medicament împotriva cancerului numit nivolumab.

Rezultatele, prezentate la o conferință medicală la Paris, Franța, arată că:

  • Trei din nouă pacienți cărora li s-a administrat numai RP2, printre care și Krzysztof, au avut tumorile micșorate
  • Șapte din 30 care au avut tratament combinat au părut, de asemenea, să se simtă mai bine
  • Efectele secundare, cum ar fi oboseala, au fost în general ușoare

Cercetătorul principal, prof. Kevin Harrington, a declarat pentru BBC că răspunsurile la tratament au fost „cu adevărat impresionante” într-o serie de cancere avansate, inclusiv cancerul de esofag și un tip rar de cancer ocular.

Citeste si: Ministerul Sănătății inițiază „Strategia Națională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare”. În ce constă proiectul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This