Deputatul Pavel Popescu, cere explicaţii: „Este halucinantă intenția lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, de a muta sau a modifica structura unui radar militar care apără Deveselu”

0
213

Este halucinantă intenția lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, de a muta sau a modifica structura unui radar militar care apără Deveselu pentru un troc politic cu un primar din propriul său partid. Avem nevoie de clarificări din partea ministrului, dar și de o mai bună conștientizare a rolului său în statul român astăzi, când avem un plin război la granița noastră și o serie de angajamente de securitate pe care trebuie să le respectăm, ca membri ai NATO, scrie deputatul Pavel Popescu pe pagina de Facebook.

,,Pe 20 septembrie, o instanță a anulat înțelegerea extrajudiciară dintre Ministerul Apărării și supermarketul german, potrivit căreia un radar militar era dislocat, în favoarea unui depozit al Lidl”, scrie Mirela Neag, jurnalist de investigație, pentru Libertatea.

De ce ar fi vrut ministerul să facă un asemenea deal cu o corporație, fără a ține cont de faptul că radarul respectiv are o importanță crucială pentru Deveselu? De ce a fost nevoie să se ajungă în instanță pentru anularea unei asemenea înțelegeri, în plin război la graniță, este imposibil de justificat. Cum s-a ajuns ca un primar inconștient (indiferent de culoarea sa politică) să fragilizeze o întreagă infrastructură de securitate a statului român și a NATO?

Înainte de a fi președinte al Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu este ministrul apărării naționale în țara care împarte cea mai mare graniță terestră cu Ucraina. Este ministrul unei țări cu un rol cheie în asigurarea securității pe flancul estic al NATO. Asemenea abateri și stângăcii vor fi taxate politic de către electorat, însă, până la proba alegerilor, indiferent de partidul politic din care facem parte, trebuie să ne onorăm angajamentul principal al fiecărui om de stat: să își mențină țara sigură și prosperă!

Menționez că această postare nu este un atac la domnul ministru, cu care am colaborat foarte bine din postura de președinte al Comisiei pentru apărare din Camera Deputaților, ci o întrebare absolut legitimă, care ține de securitatea noastră națională. Situația de la Deveselu trebuie tranșată urgent!, a precizat Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.