fbpx
0.4 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

Demonstraţie cu drona medicală , un succes la Oradea. Aparatul a parcurs distanţa propusă în 8 minute

Trebuie citit

- Publicitate -

În circa 8 minute o dronă medicală a străbătut distanța dintre cele două clădiri principale ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea. Aparatul de zbor a decolat de pe heliportul unității spitalicești din str. Gh. Doja și a aterizat pe clădirea de pe str. Corneliu Coposu. Demonstrația a avut loc în cadrul unui proiect-pilot unic în România, „Drone medicale”, care s-a desfășurat în Oradea. Traseul de astăzi a fost aprobat în prealabil de către Aeronautica Civilă Română, anunţă Primăria Oradea.

Modelul de dronă folosit este X 11, un aparat care poate decola cu o greutate totală de 11 kg și cu o încărcătură tehnică de 3 kg. Ea are mai multe motoare, este concepută pentru distanțe scurte în zone urbane și zboară cu o viteză de 40 km/h.

Proiectul, ai cărui beneficiari sunt Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea (cu toate locațiile sale) și municipiul Oradea, își dorește să eficientizeze costurile în ceea ce privește serviciile medicale oferite, dar și să dezvolte un sistem de transport sustenabil în spații urbane aglomerate și pe distanțe medii prin intermediul dronelor.

Drona folosită în cadrul acestor demonstrații este doar una de testare, iar în funcție de necesitățile proiectului se va alege modelul cel mai potrivit ca viteză, capacitate de transport, plus alte detalii tehnice. Dacă se va concretiza, soluția dronelor medicale nu va viza doar municipiul Oradea. Cele patru spitale orășenești din Bihor: Marghita, Aleșd, Salonta și Beiuș, vor putea beneficia de transportul probelor cu drone către Oradea, pentru analizele care nu se fac în locațiile proprii, iar acest lucru va însemna eficientizarea actului medical și economii.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole