De Ziua Internaţionala a Păcii, Vladimir Putin anunţă mobilizarea parţială a armatei

0
261

Vladimir Putin a anunțat, miercuri, semnarea decretului privind mobilizarea parțială și a afirmat că Rusia va folosi „toate armele” pentru a se apăra, acuzând aliații NATO că „șantajează” Moscova cu utilizarea armelor nucleare.

În plus, liderul de la Kremlin a afirmat, totodată, că susține referendumurile pe care separatiștii vor să le organizeze pentru alipirea la Rusia.

Putin a afirmat că scopul său este „eliberarea” Donbas, Herson și Zaporijie de „neonaziști” susținând că majoritatea oamenilor din aceaste regiuni nu vor să se întoarcă la ceea ce el a numit „jugul” Ucrainei.

„Astăzi este Ziua Internațională a Păcii și, în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate, în această dimineață am luat act cu îngrijorare de declarațiile președintelui Putin cu privire la mobilizarea parțială a Armatei Federației Ruse și la desfășurarea așa-ziselor referendumuri în Donbas, Herson şi Zaporojjie.

România își menține atitudinea echilibrată. Îmi exprim speranța ca situația în zona de conflict să nu escaladeze.

Vom continua să analizăm cu calm evoluția situației împreună cu aliații noștri din NATO și cu partenerii din Uniunea Europeană pentru a garanta securitate cetățenilor noștri”, a transmis premierul României, Nicolae Ciucă.

Foto:Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.