fbpx
23.7 C
București
duminică, august 14, 2022

De astăzi trebuie să purtăm pe stradă doar măștile omologate (cele chirugicale și cele FFP 2). Reguli noi privind CARANTINA

Trebuie citit

- Publicitate -

De astăzi trebuie să purtăm pe stradă doar măștile omologate (cele chirugicale și cele FFP 2).

De astăzi trebuie să purtăm pe stradă doar măștile omologate (cele chirugicale și cele FFP 2). Reguli noi privind CARANTINA


Izolarea pentru persoanele cu test pozitiv este de 7 zile dacă persoanele sunt vaccinate și de 10 zile dacă nu sunt vaccinate.
⚠️ Setul de măsuri de prevenire a răspândirii virusului:
✅ Reguli privind purtarea măștii de protecție;
✅ Noi reguli pentru izolarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2;
✅ Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România sau sunt contact direct cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2;
✅ Persoanele care sosesc în România nu intră în carantină în anumite situații;
✅ Suspendarea temporară a măsurii de carantină;
✅ Diferența dintre carantină și izolare;
✅ Principalele activități interzise pe perioada stării de alertă;
✅ Principalele activități permise dacă sunt îndeplinite anumite condiții.
ℹ️ Mai multe informații pe: https://bit.ly/3tnSFzR

CNSU a decis modificarea prevederilor referitoare la perioada de carantinare a persoanelor care vin în România dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat sau care sunt contacți direcți ai unei persoane infectate cu COVID-19.

Persoanele vaccinate care sunt contacți direcți ai unor pacienți COVID vor sta în carantină 5 zile, iar cele nevaccinate – 10 zile, potrivi unei hotărâri aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Aceeași perioadă de carantină se aplică și persoanelor nevaccinate care intră în țară din zonele cu risc epidemiologic, fără să prezinte un test negativ COVID-19.

Până acum, românii vaccinați nu stăteau în carantină dacă erau contacți ai unor persoane infectate cu COVID-19.

Modificările privind carantina aprobate de CNSU:

  • ​reducerea perioadei de carantină de la 14 la 5 zile pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile.
  • reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoane nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile
  • pentru contacții direcți ai unui caz COVID-19 – carantină de 5 zile pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală și de 10 zile pentru persoane nevaccinate.

Cine este exceptat de la carantină?

Pentru UE, Spațiul Economic European sau Elveția, persoanele care vin din zona verde sau galbenă sunt scutiți de carantină dacă au schema completă de vaccinare, au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau au un test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Pentru cei din zona roșie, este valabil doar vaccinul sau trecerea prin boală.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Ultimul articole