CSM ORADEA A CUCERIT MEDALIA DE BRONZ ÎN CAMPIONATUL NAȚIONAL MASCULIN DE BASCHET

0
388

În finala pentru locul trei a campionatului national de baschet masculin, la Sibiu, în fața unui public numeros care a umplut Sala Sporturilor „Transilvania”, actuala campioana a țării, CSM Oradea, a învins CSU Sibiu cu scorul de 72-71.

Meciul a fost deosebit de spectaculos si a avut un final dramatic, în care Franklin de la orădeni a înscris coșul victoriei în ultima secundă. După o scurtă perioadă de tatonare, sibienii au început să se distanțeze pe tabela de marcaj, ajungând ca în minutul 15 să aibă un avantaj de 18 puncte ( 36-18 ). Orădenii dădeau impresia unei oboseli, explicabile oarecum prin sezonul extrem de încărcat la care au fost nevoiti să faca față de-a lungul unui întreg an competițional. În plus , sibienii aveau un aliat formidabil în publicul spectator, care și-a încurajat sportiv echipa favorită, cu aceeași intensitate, tot timpul partidei.
Din acest moment, Pasalic ( CSM Oradea ) a luat parcă meciul pe cont propriu si a reusit mai multe aruncări consecutive de 3 puncte, dezechilibrând total echipa gazdă si aducând Oradea la egalitate cu Sibiul in minutul 22 : 39-39 !De aici s-a mers cap la cap, diferenta cea mai mare în favoarea gazdelor consemnându-se în minutul 35 : 67-58. Câteva greșeli în atac ale sibienilor ( cea mai mare a fost ratarea lui Popescu de sub panou, cand mai erau 14 secunde, la scorul de 71-70 pentru Sibiu ), au facut finalul incendiar si ultima secundă, Franklin, printr-un coș din apropierea panoului, a adus medaliile de bronz orădenilor.

De la CSU Sibiu , Mijajlovic a fost cel mai eficient ,cu 16 puncte marcate. Cel mai bun om al meciului a fost orădeanul Pasalic cu 27 de puncte, din care a avut 7 din 9 realizări de 3 puncte !CSM Oradea câștigă anul acesta medalia de bronz, dupa o prestatie lăudabilă pe mai multe fronturi : campionatul, Cupa României, Supercupa si cupele europene.

Felicitări !

 

Șerban Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.