Contract de finanțare în valoare de 32 milioane euro pentru alimentarea cu apă a 12 localităţi din judeţul Mureṣ

0
201

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a semnat astăzi contractul de finanțare pentru ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, în perioada 2014-2020”, în valoare totală de peste 32 de milioane de euro, care include 12 localități din 6 unități administrativ – teritoriale din județ.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă în localitățile din zona Luduș – Grebenișu de Câmpie.

„Am semnat astăzi un nou proiect de investiții în sectorul de apă, care se adaugă portofoliului semnificativ pe care l-am construit în ultima perioadă, prin efortul colegilor din autoritatea de management a Programului Operațional Infrastructură Mare și în parteneriat cu autoritățile locale. De la preluarea mandatului, am semnat 14 contracte pentru conectarea României la rețeaua de apă, în valoare de aproximativ 2,2 miliarde euro. Accelerăm investițiile în sectorul de apă și apă uzată, prin noile apeluri care vor fi deschise chiar în următoarele luni, prin Programul Dezvoltare Durabilă, în cadrul căruia 3,4 miliarde de euro sunt destinați infrastructurii de apă – canal și tranziției la o economie circulară”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

De investiția asigurată prin contractul de finanțare vor beneficia 9.446 locuitori, iar gradul de conectare al populației la serviciile de alimentare cu apă va crește de la 64,37% la 78,20%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.