Conducerea MApN, în vizită oficială în Polonia

0
187

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat marți, 10 ianuarie, o vizită oficială în Republica Polonă.

Programul vizitei a cuprins întâlniri bilaterale cu ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, și cu reprezentanți ai conducerii Statului Major General al Forțelor Armate Poloneze, precum și cu militarii detașamentului românesc de apărare antiaeriană „Sky Guardians” din compunerea Grupului de Luptă NATO, dislocat în Bemowo Piskie Training Area.

 “M-am întâlnit în Polonia cu militarii români dislocați în baza de la Bemowo Piskie. A fost emoționant să fiu alături de detașamentul de militari din România care, alături de aliații noștri, contribuie la păstrarea unui climat de pace și normalitate pe flancul estic al NATO.

Am avut o discuție foarte bună și cu omologul meu, Mariusz Błaszczak, despre situația de securitate din regiune, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei. Atât România, cât și Polonia au dat dovadă de solidaritate în raport cu milioanele de refugiați ucraineni care au fost nevoiți să își părăsească casele și țara și să fugă din calea războiului. Trebuie să fim uniți în fața agresiunii Rusiei, iar Ucraina trebuie să rămână un stat suveran și independent, în granițele recunoscute la nivel internațional.” a declarat ministrul apărării la sfârșitul vizitei, Angel Tîlvăr.

Vizita oficialilor români în Republica Polonă reprezintă o dovadă a relațiilor excelente de cooperare dintre cele două țări, atât în cadru bilateral, cât şi aliat.

Foto: Laurențiu Turoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.