Comisia Europeană, ajutor de 4 miliarde de euro pentru România. Premierul Nicolae Ciucă : „O gură de oxigen”

0
210

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor pentru România, în valoare de patru miliarde de euro în vederea sprijinirii întreprinderilor din toate sectoarele în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia, se arată într-un comunicat de presă.

„Salut decizia luată astăzi de Comisia Europeană, prin care vom pune la dispoziția economiei românești patru miliarde de euro, o gură de oxigen importantă pentru firmele afectate de consecințele războiului din Ucraina.

Este rezultatul colaborării Guvernului cu instituțiile europene, reflectată, și de această dată, în măsuri coordonate și eficiente de protejare a investițiilor și locurilor de muncă, de susținere a economiei naționale.

În vremuri complicate așa cum sunt cele pe care le traversăm, accesul la finanțare al investitorilor este un factor determinant pentru viitorul oricărui proiect de afaceri. Lichiditățile asigurate prin cele 3,6 miliarde euro disponibile sub formă de garanții pentru împrumuturi și bugetul de 390 de milioane de euro granturi directe vor asigura finanțare firmelor care dezvoltă afaceri în toate sectoarele de activitate afectate de agresiunea ilegală și nejustificată a Rusiei în Ucraina.

Valorificăm aceste resurse în beneficiul antreprenorilor români care, începând de săptămâna viitoare, se pot înscrie pe platforma www.imminvest.ro

 pentru a accesa fondurile disponibile prin Programul IMM INVEST PLUS, pentru oricare din componentele sale –  IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST.

Fondurile naționale alocate investițiilor, integrate resurselor europene de care beneficiază România, sunt ancore de dezvoltare pentru proiectul nostru economic și social. Dublate de reformele începute de Guvern, de stabilitate, coerență legislativă și dialog deschis cu mediul de afaceri, acestea reprezintă argumente solide pentru atragerea investitorilor și dezvoltarea economiei românești”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.