Comisia Europeană  a făcut prima plată în valoare de 2,6 miliarde EURO către România

0
286

Comisia Europeană  a făcut, astăzi, prima plată în valoare de 2,6 miliarde EURO către România în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență! Suma plătită a fost posibilă prin îndeplinirea de către România 🇷 a celor 14 obiective de etapă aferente tranșei, anunţă Comisia Europeană.

Acestea acoperă mai multe reforme care contribuie, printre altele, la:

  • tranziția digitală
  • mobilitatea sustenabilă
  • decarbonizare
  • educație și sănătate

„Prima tranșă de 2,6 miliarde de euro din PNRR, plătită azi de Comisia Europeană, reprezintă confirmarea îndeplinirii obiectivelor asumate de România și acoperă reforme ce contribuie la tranziţia digitală, mobilitate sustenabilă, decarbonizare, audit şi control, educaţie şi sănătate, dar şi măsuri preliminare în reformarea sistemului de pensii şi al fiscalităţii. De asemenea, sunt incluse măsurile pentru sprijinirea afacerilor şi pentru asigurarea bunei guvernanţe a ţării.

Am reafirmat, la întâlnirea de la Bruxelles cu Președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, angajamentul nostru de implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență. Este șansa noastră să valorificăm aceste fonduri”a subliniat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.