Comandantul Bazei 71 Aeriană, general de flotilă aeriană Leonard Baraboi, a participat la ceremonialul dedicat Zilei Armatei Române, la Monumentul Eroilor din Sectorul 6 al capitalei

0
218

Reprezentanți ai Bazei 71 Aeriană ,,General Emanoil Ionescu”, împreună cu comandantul bazei, au participat astăzi, 25 octombrie 2022, alături de înalte oficialități la ceremonialul dedicat Zilei Armatei Române, la Monumentul Eroilor din Sectorul 6 al capitalei. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Protoieriei sector 6.

Ziua de 25 octombrie reprezintă una dintre cele mai importante sărbători naţionale, în care poporul român omagiază faptele de vitejie ale bravilor ostași care și-au apărat țara, chiar cu prețul vieţii, pe câmpurile de luptă de-a lungul istoriei, dar și pe cei care astăzi, prețuind haina militară, se află în permanență la datorie.

Dragostea față de țară, dar și față de popor, trăită cu atâta patos de înaintaşii noştri, ne-a fost insuflată şi ne îndatorează, dincolo de propria existență, să conștientizăm sacrificiile și eforturile de luptă pe care armată română le-a suferit în întreaga sa existență.

Simbolistica acestei sărbători de la Monumentul Eroilor a fost conturată cu deosebită gratitudine în cuvintele și prezența la eveniment a domnului istoric Emanuel Iacob, doamnei conferențiar universitar doctor Rodica Ursu-Naniu de la Universitatea de stat din Chișinău, a doamnei profesor Popa Florica, director al Școlii Gimnaziale ,,Regele Mihai I”, precum și a doamnei profesor inginer Gabriela Enache, director al Colegiului Economic ,,Costin C. Kirițescu” din București.

Totodată, emoția momentului celebrat a fost amplificată prin prezența doamnelor Maria Popa și Iacob Argentina, fiicele unor veterani de război care au luptat în anul 1941, la Odessa.

Vă mulțumim pentru invitația de a participa la acest moment de aducere a unui omagiu bravilor noștri eroi ai neamului românesc!

La mulți ani Armatei României!

Text:Adela Oltean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.