Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege al Marii Britanii. „Domnia mamei mele a fost fără precedent”

0
225

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege al Marii Britanii, într-o ceremonie desfășurată la Palatul St James din Londra. Proclamația a fost citită în sală și apoi semnată de mai mulți oficiali britanici din Consiliul de Succesiune, scrie digi24.

Proclamația care îl anunță pe Regele Charles al III-lea a fost citită publicului de la balconul Palatului St James, în cadrul unei ceremonii. Au fost trase apoi salve de tun în onoarea noului rege.

După ce a fost proclamat în mod oficial suveran al Regatului Unit, regele Charles al III-lea al Marii Britanii a susţinut un discurs subliniind că va încerca să urmeze exemplul mamei sale, regina Elisabeta a II-a, a cărei domnie „a fost fără precedent”.

  „Pentru întreaga noastră familie, precum şi pentru acest regat şi pentru familia extinsă de naţiuni din care facem parte, mama mea a oferit un exemplu de iubire pentru toată viaţa şi de serviciu public altruist. Domnia mamei mele a fost fără precedent ca durată, dedicare şi devotament. Chiar şi acum când suntem în doliu, îi mulţumim pentru această viaţă de credinţă. Sunt profund conştient de această importantă moştenire şi de îndatoririle şi responsabilităţile serioase care, de acum, îmi revin mie”, a spus regele Charles al III-lea.

Foto: Profimedia


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.