Cel din urmă zbor pentru căpitan comandorul  Stancoiu Gabriel de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii

0
346

„După ce ai gustat zborul, vei umbla pentru totdeauna pe pământ cu ochii îndreptați către cer, pentru că acolo ai fost și acolo vei dori mereu să te întorci.” – Leonardo Da Vinci.

După parcurgerea a 32 de ani de misiuni ca pilot al forțelor aeriene, domnul căpitan comandor Stancoiu Gabriel a executat astăzi, 09.09.2022, cel din urmă zbor ca pasager al aeronavei IAR 330. Având familia alături de el, acesta s-a bucurat de ultimele sale momente în imensitatea albastră a cerului.

Pregătirea militară a debutat cu absolvirea Liceului Militar ,,Mihai Viteazul”, apoi Şcoala Militară de Aviație ,,Aurel Vlaicu” și Academia Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu”, unde, în afară de acestea, colegul nostru și-a încununat cariera şi cu numeroase cursuri.

Domnul căpitan comandor a afișat întotdeauna o atitudine pozitivă în toate activitățile și misiunile încredințate, fiind un ofițer și un pilot demn de încredere, cu calificative mereu peste medie. De menționat și faptul că a fost un instructor care a ghidat numeroși piloți de-a lungul carierei, reușind să lase moștenire acestora multe din învățăturile și experiențele acumulate de-a lungul anilor.

Căpitanul comandor Stancoiu Gabriel şi-a început cariera militară ca şi pilot în cadrul Regimentului 49 Aviație, continuând în cadrul Regimentului 58 Elicoptere, iar în ultimii 20 ani și-a găsit a doua familie în mijlocul Bazei 71 Aeriană.

,,Escadrila 713 înseamnă pentru mine oamenii, locul, spațiul şi timpul în care visurile mele au prins aripi. Înseamnă a doua casă.”

Ne exprimăm pe această cale felicitările de rigoare pentru toate realizările din această viață închinată zborului in infinitul ceresc, pentru respectul pe care l-ați câştigat în cadrul Escadrilei 713, dar și al Bazei 71 Aeriană, și totodată pentru profesionalismul și responsabilitatea cu care v-ați îndeplinit fiecare misiune în parte.

Începând de astăzi, vă ,,predăm” familiei dintâi și vă dorim multă sănătate și la cât mai multe momente frumoase alături de cei dragi!

Text: Adela Oltean

Foto: Hosu Bogdan, Adela Oltean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.