Ce ne așteaptă în perioada următoare? Florin Cîţu prezintă cele două scenarii posibile

0
214

„Ce ne așteaptă în perioada următoare? Două scenarii sunt posibile”, susţine Florin Cîţu.

„Primul – cel prezentat de oficiali – totul va fi bine, stați liniștiți la locurile dumneavoastră, are grijă statul de toți etc…

Al doilea –  pe care l-am prezentat de la începutul anului- urmează o criză economică cel puțin la fel de dură că cea din perioada 2009-2012. Din păcate, măsurile adoptate după 1 aprilie 2022 (când nu mai eram la conducerea PNL), creșterea fiscalității, intervenția directă cu bocancii a statului asupra mecanismelor pieței și compensarea facturilor la energie, vor face această criză să fie mai dură și revenirea economiei, a dobânzilor și a inflației să  fie  întârziată cu cel puțîn 16 luni.

Dacă luăm  în  considerare varianta a doua , în care  cred, există doar două măsuri importante care ne pot ajuta – reducerea fiscalității și dereglemenarea piețelor.

Până acum toate deciziile luate au mers în direcția opusă – suprareglementare și suprataxare. Cu astfel de decizii ne ducem cu viteză spre faliment (piețele financiare ne-au spus-o deja săptămâna trecută când nu au vrut să ne dea bani decât foarte foarte scump).

Iar în ceea ce privește măsurile adoptate de UE, în marea majoritate, vor adânci criza economică și vor întârzia revenirea”, a subliniat Florin Cîţu.

Foto: Facebook/Florin Citu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.