fbpx
10.6 C
București
duminică, aprilie 2, 2023

Când scăpăm și noi de epidemia de gripă? Răspunde chiar ministrul sănătății, Alexandru Rafila

Trebuie citit

- Publicitate -

Alexandru Rafila a declarat, duminică seară, la Prima News, că se înregistrează o scădere importantă a cazurilor de gripă şi viroză, doar în ultima săptămână înregistrându-se o scădere de 25%. Ministrul sănătății crede că în două săptămâni vom putea discuta „de finalul epidemiei de gripă”, potrivit News.ro.

Când scăpăm și noi de epidemia de gripă? Răspunde chiar ministrul sănătății, Alexandru Rafila


Potrivit ministrului, în ultima săptămână au fost raportate 100.000 de cazuri noi de viroze respiratorii şi gripă, faţă de 140.000 câte erau cu o săptămână în urmă.

„Noi am prezentat cu acurateţe datele pe viroze şi aşa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă. În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000. Aşteptăm ca acest trend descrescător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele, inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă”, a declarat Rafila la Prima News, duminică seară.

Acesta este de părere că în două săptămâni epidemia de gripă va ajunge la final.

Potrivit lui Rafila, în ultima săptămână au fost 100.000 de noi cazuri de viroze respiratorii şi cazuri de gripă, faţă de 140.000 câte erau cu o săptămână în urmă.

„Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta, care e destul de rapidă, este clar că reprezintă un trend descrescător, care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă”, a precizat Rafila.

„Este un consum mai mare decât de obicei de medicamente. Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reuşit să obţinem acordul Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule antiinflamatorii şi antibiotice pentru o perioadă de 3 luni”, a adăugat Alexandru Rafila.

Rafila a adăugat că nu are în momentul de față informații cum că „ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicamente”. Ministerul Sănătății a anunțat stare de alertă epidemică pe 5 ianuarie 2023. Aceasta nu presupune restricții, ci doar recomandări – purtarea măștii, evitarea aglomerației, izolarea la primele semne de boală.

Citeste si: EPIDEMIE de gripă în România: Peste 100.000 de îmbolnăviri în ultima săptămână și 15 decese confirmate

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole