Bugetul pe 2023 a fost adoptat de Parlament! Premierul Nicolae Ciucă: „Este un buget realist și echilibrat, care vizează susținerea economiei și protejarea populației”

0
208

Plenul Parlamentului a adoptat, miercuri, proiectul bugetului de stat pe 2023 și bugetul asigurărilor sociale. Au fost  251 voturi „pentru”, 115 „împotrivă” şi trei abţineri.

„Pentru prima dată, bugetul pe anul următor a fost adoptat înainte de jumătatea lunii decembrie, astfel încât 2023 va începe cu o structură clară de venituri și cheltuieli. Este un buget realist și echilibrat, care vizează susținerea economiei și protejarea populației. Guvernul va lucra în continuare pentru susținerea mediului de afaceri, atragerea de noi investiții și protejarea cetățenilor vulnerabili.

Coordonatele macroeconomice pe care a fost construit bugetul sunt reprezentate de o creștere economică de 2,8% și un deficit de 4,4%. Aceste cifre arată că intrăm în 2023 cu o economie stabilă, care are premisele unei creșteri solide în perioada următoare. Având în vedere contextul economic dificil pe care îl traversează toată  Europa, stabilitatea obținută de guvernul pe care îl conduc este o reușită, apreciată de toate instituțiile financiare internaționale”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Foto:gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.