Baza 71 Aeriană ,,General Emanoil Ionescu” și-a inaugurat sala de tradiții

0
365

Marţi, 27.09.2022,  Baza 71 Aeriană ,,General Emanoil Ionescu” și-a inaugurat sala de tradiții, moment cu deplina însemnătate, la care au participat invitați de seamă, printre care și Înaltpreasfinția Sa, Părintele Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, precum și istoricul Emanuel Iacob.

Cu o istorie de 40 ani, ne mândrim cu impactul pe care Baza 71 Aeriană l-a avut asupra aviației românești, în special prin profesionalismul de care dăm dovadă de fiecare dată când datoria ne cheamă. Istoria Bazei 71 Aeriană este prezentată în particularitatea sa, mai ales prin descrierea componenței sale, anume a istoriei escadrilelor, dar și a distincțiilor pe care, datorită implicării și a profesionalismului de care am dat dovadă, baza noastră aeriană le-a dobândit de-a lungul îndeplinirii cu succes a misiunilor naționale și internaționale totodată.

Data de 27 septembrie reprezintă o dată emblematică în istoria aviației românești, în special în anul 1910, când, în timpul manevrelor militare, desfășurate în Oltenia, Aurel Vlaicu efectuează prima misiune militară cu un avion militar, un zbor de 35 de minute de la Slatina la Piatra Olt, transportând un document și făcând legătura între două comandamente ale aceluiași corp de armată. 42 de ani mai târziu, la aceeași dată, se naște primul român care ajunge în spațiul cosmic, cosmonautul Dumitru Prunariu.

Aducerea la viață a sălii de tradiții a reprezentant o muncă destul de complexă, cu implicări multiple, motiv pentru care le mulțumim tuturor pentru donațiile și ajutorul oferite. Totodată, am încercat să îmbinăm mireasma istorică a sălii cu dezvoltarea tehnologică, reușind să prezervăm legătura dintre trecut și prezent. Acesta reprezinta doar primul pas în dezvoltarea sălii de tradiții, întrucât ne dorim să adăugăm și alte elemente semnificative din istoria Bazei, pentru a le prezerva și a le oferi publicului larg o perspectivă a importanței aviației românești în istorie.

Text şi foto: Adela Oltean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.