fbpx
13.1 C
București
luni, martie 20, 2023

Aparatură medicală de ultimă generație la Spitalul de Recuperare Cluj. Investiția se ridică la 5,4 milioane de euro, bani europeni

Trebuie citit

- Publicitate -

Nou proiect de dotări la Spitalul de Recuperare

5,4 milioane de euro – bani europeni – pentru aparatură de ultimă generație

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, și Ministrul Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, au semnat contractul de finanțare pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca cu aparatură și echipamente medicale de înaltă tehnologie.

Aparatură medicală de ultimă generație la Spitalul de Recuperare Cluj. Investiția se ridică la 5,4 milioane de euro, bani europeni

Valoarea totală a proiectului finanțat prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență este de peste 26,5 milioane de lei.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Investim în sănătate și în educație, cât de mult putem, acestea fiind resursele care asigură viitorul comunității. Ne bucurăm de o nouă reușită, un nou proiect pe bani europeni, în domeniul sănătății. Pacienții vor avea șanse noi și mai mari să acceseze servicii medicale de ultimă generație.”

Printre dotările preconizate a fi achiziționate pentru unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj se numără o cameră hiperbară cu echipamentele aferente și tehnologie de înaltă performanță, terapia fiind utilizată pentru tratarea și vindecarea unei palete extinse de patologii din toate specialitățile medicale, inclusiv în recuperarea post-COVID-19.

De asemenea, mai sunt propuse spre achiziționare un aparat pentru terapie cu microoscilații profunde, un sistem pentru realitate virtuală și tele-recuperarea deficiențelor neuromotorii și musculoscheletale, un aparat pentru tratamentul disfagiei și un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului.

Nu în ultimul rând, Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare va fi dotat și cu un aparat pentru terapie Shockwave focalizat, un sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului și umărului, un aparat cu crioultrasunete, un aparat de terapie Nanopulse, un ecograf 4D, șase electrocardiografe cu 12 canale și o bicicletă cu încărcătură și monitor EKG.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole