Aflat în vizită de lucru în Spania, vicepreşedintele ALDE, Avram Gal, a aflat care este marea dorinţă a românilor din Peninsula Iberică

0
259

Aflat în Spania, într-o vizită de lucru, vicepreşedintele ALDE, Avram Gal, s-a întâlnit cu preşedintele ALDE Diaspora Spania, Ioan Giurgiu.

Şi pentru că unul dintre subiectele abordate a fost situaţia românilor aflaţi în Spania, vicepreşedintele ALDE a aflat că o mare parte dintre conaţionalii noştri şi-ar dori să revină în ţară şi speră, în continuare, că lucrurile se vor schimba în bine.

Mulţi dintre ei ar fi dispuşi să investească în România, să-şi deschidă business-uri de familie dar se lovesc de crunta realitate care-i ţine încă departe.

„Trebuie să facem România atractivă pentru românii care sunt plecaţi. Dacă ei s-ar întoarce ar rezolva problema forţei de muncă. Avem nevoie de o strategie pentru a le oferi facilităţi financiare dar şi de dezvoltare a business-urilor. Nici aici în Spania viaţa nu mai e atât de simplă”, a subliniat vicepreşedintele ALDE, Avram Gal.

În altă ordine de idei, în cadrul discuţiilor, preşedintele ALDE Diaspora Spania, Ioan Giurgiu, a precizat că-l va susţine pe Varujan Vosganian pentru funcţia de preşedinte ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.