Activități derulate de polițiști pentru siguranța copiilor în Cluj-Napoca, Câmpia Turzii și Gherla

0
218

Ieri, 1 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat activități interactive cu ocazia unei campanii privind siguranța copiilor în autovehicule.

Polițiștii au dat curs inițiativei OMV-PETROM România în cadrul parteneriatului „Misiune zero copii neasigurați” desfășurând activități preventive și purtând discuții cu adulții și copiii, referitoare la siguranța rutieră și importanța respectării regulilor de circulație în stația de alimentare Petrom, din localitatea Baciu.

De asemenea, în municpiile Câmpia Turzii și Gherla, în stațiile de alimentare Petrom, au avut loc activități similare. Având în vedere accidentele cu urmări grave din cazuă neutilizării corecte sau nefolosirii sistemelor de siguranță pentru copii, este necesar ca părinții să cunoască riscurile la care pot fi expuși copiii, dar și măsurile care pot fi luate pentru a preveni evenimentele negative.

Părinții trebuie să conștientizeze că, atunci când nu folosesc centura de siguranță, copiii văd și preiau acest obicei și că, nefolosirea sistemelor de siguranță pentru copii sau folosirea incorectă a acestora pun în pericol viața copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.