A murit Rudel Obreja, fost boxer și președinte al Federației  Române de Box

0
207

Rudel Obreja, fostul pugilist și președinte al Federației Române de Box, a murit la vârsta de 57 de ani.

Liga Profesionistă de Box a făcut anunțul și a transmis un mesaj în memoria fostului boxer:

 „Cu adâncă durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Născut pe 6 august 1965 la Galați, Rudel Obreja a fost multiplu campion naţional, medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 și cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur. Rudel Obreja a fost  Preṣedinte al Federaţiei Române de Box între 2004 ṣi 2012 ṣi  vicepreṣedinte al Federaţiei Internaţionale de Box din 2007 până în 2009.

În 2008 a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la luare de mită în Gala Bute. El a fost eliberat în decembrie 2018 din Penitenciarul Jilava după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au admis contestaţia de suspendare a executării pedepsei, formulate în baza faptului că alcătuirea completurilor de 5 judecători nu s-a făcut prin tragere la sorţi.

În aprilie 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondate contestaţiile în anulare ale lui Rudel Obreja, astfel că acesta a revenit după gratii. În iulie 2022, Tribunalul Ilfov dispunea eliberarea lui Rudel Obreja pentru ca acesta să se poată trata de cancer într-un spital civil din ţară.

„Cu durere în suflet am aflat că Rudel Obreja a trecut în neființă. Rudel a fost lângă mine în boxul amator și cel profesionist! Dumnezeu să-l odihnească în pace, drum lin Rudel Obreja! Sincere condoleanțe familiei”, a transmis ṣi Lucian Bute.

Foto:Facebook/Lucian Bute

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.