11 Noiembrie- Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații

0
244

Ziua de 11 noiembrie este dedicată veteranilor din teatrele de operații din toate timpurile, un prilej de a omagia și comemora meritele celor care au apărat interesele țării. Din păcate, nu toți au revenit cu bine la cei dragi, așa că ziua de 11 noiembrie ne aduce și tristețe în suflet. În anul 2003, primul militar român care și-a și-a pierdut viața într-un teatru de operatii a fost sublocotenentul(PM) Iosif-Silviu Fogoraș, scrie MApN.

„E o zi cu rezonanță pentru militarii Armatei Române – Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații.

Respectul de care se bucură Armata României ȋn rândul partenerilor internaționali și ȋncrederea acordată de cetățeni li se datorează și lor și profesionismului care definește ȋntreaga noastră armată.

La nivel de Guvern, susținem continuarea procesului de modernizare a instituției, și ȋnzestrarea sa cu echipamente și tehnică moderne. Tocmai de aceea, ne-am asumat decizia de a crește alocarea bugetară pentru Apărare, de la 2% la 2,5% din PIB, ȋn 2023. 

Aduc un omagiu tuturor militarilor care și-au pierdut viața ȋn teatre, ȋn numele țării și pentru țară, și sunt alături de familiile acestora. Respect și recunoștință tuturor veteranilor!”, a precizat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Foto: arhivă teatru de operații Afganistan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.