Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vizită în Republica Moldova

0
240

„M-am bucurat să o revăd astăzi, la Chișinău, pe Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Această vizită este dovada unui dialog foarte bun și a relațiilor foarte strânse pe care le avem cu Uniunea Europeană, în pofida perioadei dificile prin care trecem cu toții”, a scris preşedinta Maia Sandu.

„Mi-am exprimat recunoștința pentru tot sprijinul acordat de partenerii europeni țării noastre. Mulțumesc, în special, pentru pachetul de asistență în valoare de 250 milioane de euro pentru gestionarea crizei energetice, anunțat azi de Ursula von der Leyen. Această asistență financiară ne va ajuta să diversificăm sursele de energie și să oferim compensații cetățenilor cu venituri mici pentru a achita facturile în această iarnă. Banii europeni sunt investiți în reabilitarea drumurilor, în proiecte de dezvoltare a comunităților pentru a îmbunătăți viața oamenilor din Moldova.

Am reafirmat astăzi, în discuția cu doamna von der Leyen, angajamentul nostru puternic de a trece la următoarea etapă de integrare europeană – inițierea negocierilor.  În acest sens, vom continua să insistăm pe implementarea reformelor cheie, în special cea a justiției, și pe lupta cu grupările corupte care încearcă în continuare să submineze statul și instituțiile sale”, a scris Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.