​ IRCC a ajuns la o valoare record – de 5,71%. Rate mai mari pentru aproape o jumătate de milion de români

0
232

IRCC a ajuns astăzi la o valoare record – de 5,71%, o creştere de 1,65 puncte procentuale faţă de cât este în prezent, potrivit datelor publicate de Banca Naţională.

Aproape o jumătate de milion de români vor fi afectați de această creștere. Este vorba despre cei care au dobânzi variabile în funcție de acest indice, scrie stiri.tvr.ro.

Foarte multe persoane au trecut în acest an la dobânzi variabile în funcție de IRCC, încercând să scape de creșterea ROBOR.

Indicele IRCC este de două feluri. zilnic și trimestrial. În fiecare zi BNR stabilește o valoare a IRCC în funcție de tranzacțiile interbancare, iar la finalul trimestrului se face o medie a indicilor IRCC zilnici.

Valoarea din 30 decembrie este indicele trimestrial care se va aplica începând cu 1 ianuarie 2023. valoarea va creste cu 1, 65%.

Un român care a cumpărat un imobil prin programul Noua casă și a contractat cel mai ieftin credit de 250 de mii de lei pentru 30 de ani, va plăti o rată de 1800 de lei pe lună, o rată cu 300 de lei față de cât este în prezent.

Foto:evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.