Autoritățile americane afirmă că Tesla a interzis ilegal discuțiile angajaților despre salarii și condiții de muncă

Autoritățile din SUA au declarat că Tesla a încălcat legea prin constrângerea angajaților săi din Florida să nu discute despre problemele de la locul de muncă, potrivit unei plângeri depuse de procurorii din SUA.

Într-un dosar instrumentat de Consiliul Național pentru Relații de Muncă în septembrie, directorul regional din Tampa a scris că producătorul de automobile a interzis angajaților să discute despre salariile lor cu alte persoane și să discute despre concedierea altui angajat. De asemenea, conducerea Tesla le-a spus în mod repetat angajaților să nu se plângă managerilor de nivel superior cu privire la condițiile de muncă. Aceste incidente au avut loc la biroul companiei din Orlando în ultimul an.

Tesla și avocații săi nu au răspuns la solicitările de a transmite un punct de vedere.

Plângerile depuse de directorii regionali NLRB pot fi contestate de membrii NLRB din Washington și apoi de un tribunal federal. Agenția are autoritatea de a ordona companiilor să reintegreze lucrătorii concediați și să furnizeze salarii retroactive, dar în general nu poate găsi vinovați și nu poate dispune măsuri punitive.

Anul trecut, membrii NLRB au decis că Tesla a încălcat în mod repetat legea muncii, inclusiv prin concedierea unui activist sindical și prin trimiterea unui tweet amenințător de către directorul său executiv, Elon Musk.

Tesla a negat acuzațiile și va face recurs la instanța federală.

Un judecător va asculta argumentele cu privire la plângerea din Florida într-o audiere din februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This