Secretarul de stat american Antony Blinken participă la summitul NATO de la București

0
305

Secretarul de stat american Antony Blinken participă la summitul NATO de la București care va avea loc în perioada 28-30 noiembrie.

Antony Blinken va avea întrevederi separate cu președintele României, Klaus Iohannis, cu ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

“În perioada 29-30 noiembrie, voi avea onoarea să găzduiesc la București reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe ai Alianței Nord-Atlantice. Este o reuniune extrem de importantă, care va demonstra încă o dată unitatea și solidaritatea aliată și care va căuta soluții pentru a contracara efectele războiului brutal de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei. Este, în același timp, prima reuniune aliată la nivel înalt pe care România o găzduiește după summit-ul de la București din 2008. Totodată, este primul eveniment care are loc într-un stat de pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice după declanșarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Prin urmare, este o reuniune foarte relevantă, care confirmă rolul și profilul României în Alianța Nord-Atlantică și, în același timp, indică importanța strategică a Mării Negre pentru securitatea nord-atlantică, deci și pentru România”,  a transmis ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Foto:U.S Embassy Bucharest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.