Aur mondial pentru România la Mondial de Teqball 2022

0
256

România a obţinut aurul  mondial la Campionatul Mondial de Teqball 2022, Nurnberg, Germania, și locul 3 în clasamentul pe națiuni, după Ungaria și Statele Unite ale Americii , anunţă Ministerul Sportului.

Gyorgydeak Apor este noul campion mondial al probei de simplu masculin, după ce l-a învins în finală pe polonezul Adrian Duszak, în două seturi, 12-8 și 12-6, dar și fără niciun set pierdut de-a lungul evoluțiilor din competiție. Medalia de aur de la Nurnberg reprezintă cea mai mare performanță a numărului 1 mondial al probei, după un sezon 2022 excelent.

La această a a V-a ediție a Campionatelor Mondiale de Teqball, România și-a adăugat în palmares și o medalie de bronz, obținută de echipa Gyorgydeak Apor – Ilyes Szabolcs, în proba de dublu masculin.

România a fost aproape de medalii și în proba de dublu feminin, oprindu-se în semifinale, iar la simplu feminin, în sferturile de finală, la fel ca și în cea de dublu mixt.

Palmaresul final al țării noastre la cea de-a V-a ediție a Campionatelor Mondiale de Teqball este: o medalie de aur, o medalie de bronz, un loc IV și două calificări în primii 8 din lume. Felicitări pentru aceste performanțe!

Teqball este un sport extrem de spectaculos și dinamic, apărut oficial în 2017, care a ajuns la aproape 150 de federații în întreaga lume. Se poate practica indoor și outdoor, inclusiv pe nisip, indiferent de vârstă sau gen și va fi prezent, ca disciplină sportivă cu acordare de medalii, la următoarea ediție a Jocurilor Europene, Cracovia 2023.

A fost recunoscut oficial în România în anul 2021. Teqball are un sistem care se apropie de cel din tenisul de câmp, iar Apor Györgydeák este și liderul mondial al clasamentului din circuitul masculin.

Foto: Teqball Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.